LED улично осветление

Улично наземно осветление – хотел Централ Парк, София

Хотелът

Хотел Централ Парк е разположен до едно от най-емблематичните места за срещи в София – пилоните на НДК. Нощем сградата привлича и радва погледа на минувачите с елегантно осветената си фасада, която се състои от хармонично проектиран ансамбъл вградени стенни и наземни светлинни източници.

Проблем с наземното осветление

Техническият отдел по поддръжка на хотела се свърза с МетроНет с молба за решение на непрестанния проблем, който им създават вградените директно в тротоара светлинни източници. Тези шест пункта са част от проекта и реализацията на общото външно осветление на сградата, но непрекъснатите и непредвидими повреди в този сегмент оскъпяват поддръжката, намаляват функционалността и естетическата стойност на изграденото осветление и не на последно място правят лошо впечатление на гостите на хотела преди дори да са прекрачили прага му.

Проучване

Специалист на МетроНет прегледа изградената наземна мрежа и установи, че леглата на съществуващата мрежа са добре изградени и нямат нужда от промени. Проблемът причиняват некачествените светлинни източници с лоши и неподходящи характеристики за влагоустойчивост.

Реализация

С цел да се избегне преработка на изградените гнезда бяха проектирани и изработени подходящи LED-лампи с насочващи лещи и мощност 17 W. Осветителите бяха подсигурени да притежават максимално висока степен на водоустойчивост. Монтажът на шестте специално произведени осветителни тела е стандартен и по тази причина лесно осъществен от вътрешния екип по техническа поддръжка на хотела.

Икономии и печалба

Непрекъснатите проблеми с изгорелите осветители и пълните с вода гнезда останаха в миналото. Въпреки проливните дъждове, качествено изработените светлинни източници работят без проблеми. Икономиите от енергия, които ще се натрупат през дългата 10-годишна гаранция ще спестят финанси и човешки ресурс, а гости и минувачи с удоволствие и увереност ще преминават покрай хотела.

Задълбоченото вниманието на екипа и към най-малкия на пръв поглед детайл води до наистина перфектно изпълнена услуга и благодарността на техните клиенти личи по присъдените им награди. Хотелът два пъти печели най-цененото признание в туристическия бранш – годишните призове на TripAdvisor – Sertificate of Excellence 2016 и Traveler’s choice 2017. През 2019 година Централ Парк Хотел е включен в топ 10 четиризвездни хотели на София.