Други

Как Copista може да подобри умението ви да рисувате

Много начинаещи художници се притесняват да рисуват със свободна ръка. Затова често им препоръчват да копират картини и да създадат верни копия на оригинални работи. Без съмнение това е най-простият начин за най-кратко време да се получи нещо на празен лист хартия с най-голяма точност. В добавка, копирането има силно образователен ефект и подобрява умението за рисуване.

Преди да започнете ето няколко съвета, които ще улеснят вашите сесии

Не се напрягайте и не се притеснявайте, че работите прекалено бавно

Работете толкова бавно, колкото е необходимо, за да постигнете максимално точни линии. Това е особено важно за начинаещите. На всяка цена избягвайте случайни штрихи и не допускайте грешки в лините си. Не се притеснявайте ако това отнема прекалено много време… Рим не е създаден за ден. Запомненте, че умения се придобиват с времето и трябва търпение, за да пристигнете там където искате идете.

Не натискайте прекалено силно

Когато копирате е важно да чертаете леко. Така грешните линии се изтриват много лесно. Експериментирайте и намерете най-подходящия натиск, за да постигнете чиста рисунка без да дълбаете хартията с молива.

Вникнете в подробностите

Когато копирате с с Copista, си давате сметка за всички нюанси и дребни подробности, които в крайна сметка правят една рисунка наистина изключителна. Ако рисувате със свободна ръка, за да пресъздадете чужда работа може да пропуснете някои детайли, просто защото не сте ги забелязали. Но ако работите с подложка, определено виждате по-добре, защото изследвате работата по възможно най-добрия начин.

Освободете творческия си дух

LED подложката развива творческата изобретателност. Когато рисувате сте под напрежение, защото се стремите да направите всичко добре от първия път. Но това означава, че изпускате възможността да експериментирате различни идеи защото сте прекалено съсредоточен в крайния резултат. Копирането може да помогне да преодолеете това. Няма нужда да копирате всяка подробност от отправната рисунка. Ограничете се само с основните контури и после добавете свои собствени елементи. Така ще се съсредоточите в създаването на нещо свое и вдъхновяващо без да се притеснявате за качествата на крайния резултат!

В заключение, Copista LED Box е наистина чудесно устройство, което позволява да развивате своята изобретателност и същевременно да подобрите своята техника. Ще свикнете да вниквате в дълбините на избрана работа и да осъзнаете ролята на всеки елемент от композицията за цялостното ѝ въздействие. Този забележителен уред наистина може да бъде незаменим в творческия процес на всеки художник, дизайнер, калиграф или илюстратор.